Nu op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Celstraf voor bedreigen Mattheus van der Steen

Mattheus van der Steendinsdag 09 mei 2017 07:30

Tegen Jan P., de man die verdacht wordt van het bedreigen van evangelist en voorganger Mattheus van der Steen, is maandag 15 maanden cel geëist, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. Volgens de Officier van Justitie hebben de bedreigingen diep ingegrepen in het leven van Van der Steen en zijn gezin, maar ook op een medewerker van zijn organisatie. De bedreigingen werden via e-mail geuit.

Mattheus van der Steen was zelf niet aanwezig bij de zitting in de rechtbank in Zutphen, zegt Gerard ter Horst, redacteur bij het Nederlands Dagblad, die wel bij de zitting was.

Jan P. zou bedreigende e-mail gestuurd hebben waarin staat dat Mattheus van der Steen aangepakt moest worden en dat hij aan de hoogste boom gehangen moest worden, zo vertelt Gerard ter Horst op Groot Nieuws Radio. Jan P. is eerder veroordeeld voor het bedreigen van Van der Steen. Toen kreeg hij een jaar voorwaardelijke celstraf. Omdat hij in de proeftijd opnieuw de fout is ingegaan, werd die voorwaardelijke straf uitgevoerd.

De verdachte ontkende deze mails te hebben gestuurd, ondanks dat deze mails vanaf zijn IP-adres kwamen. Jan P. gaf aan dat zijn computer gehackt was en dat iemand anders de mails via zijn computer verzond.

Mattheus van der Steen maakte acht jaar geleden furore in evangelisch Nederland met zijn zendingsorganisatie TRIN. Volgens Gerard ter Horst werd hij omstreden in brede christelijke kring, omdat hij wonderen claimde die achteraf soms niet bleken te kloppen. Jan P. noemt de beweging van Van der Steen "een valse evangelische sekte die bestreden moet worden".

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Mattheus van der Steen

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > mei