Nu op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Rend Collective Counting Every Blessing (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Rend Collective Counting Every Blessing (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Rend Collective Counting Every Blessing (Acoustic)
Luister

"Hij wil graag dat we komen zoals we zijn"

Tim van Dijlwoensdag 10 mei 2017 07:55

De geboden die mensen gemaakt hebben, zoals het gebod om nette kleding te dragen in de kerk, doen afbreuk aan Gods koninkrijk. Dat zegt de 31-jarige Tim van Dijl, die op CIP.nl een artikel schreef over de keer dat hij door een vrouw werd aangesproken over zijn kleding. Hij mocht spreken in een evangelische gemeente, waar hem de vraag werd gesteld of hij deze kleren ook aan zou doen bij de koningin.

Tim had een gekleurd overhemd, een spijkerbroek en nette schoenen aangetrokken die zondag. De gedachte van je net kleden als je naar de koning gaat, vindt Tim eenzijdig. "Ik heb haar gezegd: als ik bij de koningin zou langsgaan, zou ik zeker nette kleren aantrekken, tenzij de koningin ook tegelijkertijd mijn moeder is. God is mijn Koning, maar Hij is tegelijkertijd ook mijn Vader. Als ik naar mijn Vader ga, trek ik ook geen pak aan. (...) Hij wil graag dat we komen zoals we zijn", aldus Tim van Dijl woensdagochtend op Groot Nieuws Radio.

"Als je als ongelovige of buitenstaander in een ker komt ide vol zit met netgeklede mensen, dan creeert dat een bepaalde sfeer, een elitaire sfeer van stijfheid. Ik heb dat wel eens meegemaakt dat ik zo'n situatie kwam, bij een zakenbijeenkomst waar allemaal directeuren in nette pakken kwam, ik voelde me zo ongemakkelijk!"

Het gesprek met Tim van Dijl kun je hier terugluisteren.

Beeld: Tim van Dijl

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari