Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Hoofdrol voor predikant in nieuwe film

advannieuwpoortvrijdag 12 mei 2017 08:30

De film 'Hier ben ik' over de Bloemendaalse predikant Ad van Nieuwpoort gaat zondag in premiere in Haarlem. Lang aarzelde hij of hij mee moest doen aan het project, omdat zijn vak als predikant ook iets vertrouwelijks heeft. Een vriend haalde hem over, omdat Van Nieuwpoort altijd vol passie bezig is om de relevantie van het bijbelverhaal in deze tijd over het voetlicht te brengen. Van nee zeggen, zou hij spijt krijgen.

Bekijk hier de trailer van de film:

De interesse van de filmmakers was gewekt, toen Van Nieuwpoort nog predikant was op de Amsterdamse Zuidas. Ze waren verrast door de combinatie van dominee zijn en werken in een zakengebied, te midden van bankiers en advocaten. "Ze had een beeld van een predikant die hel en verdoemenis preekt op de kansel, maar ik ben een dominee die het gesprek aangaat met de mensen van deze tijd. Dat fascineerde haar."

In de film gaat Van Nieuwpoort in gesprek met mensen die worstelen met het leven. Zo komt een vrouw in beeld die gescheiden is en daar mee worstelt. Ook een jong echtpaar met een volle agenda is voor de camera gehaald. Tussendoor verschijnt dominee Ad van Nieuwpoort, die zoekt naar de hedendaagse betekenis van het verhaal van Abraham, die zijn vaderland verlaat. Dat Bijbelverhaal vormt de rode draad door de film.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: uit trailer 'Hier ben ik'

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari