Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

The Psalm Project Mijn God Waarom (Unplugged) (Psalm 22)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

The Psalm Project Mijn God Waarom (Unplugged) (Psalm 22)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

The Psalm Project Mijn God Waarom (Unplugged) (Psalm 22)
Luister

"Kerk moet ruimte geven aan twintigers"

kerkjesmaandag 15 mei 2017 07:55

De kerk moet meer ruimte geven aan twintigers, de millennials. Dat zegt IFES-studentenpastor Maarten Vogelaar. Volgens hem is het juist voor twintigers belangrijk om ruimte te krijgen om te doen wat ze belangrijk vinden. "Ze kiezen in hun leven heel zorgvuldig waar ze zich voor in willen zetten. Ze zijn zich bewust van een wereld vol mogelijkheden, en willen graag goede keuzes maken."

De kerk is één van die keuzes waar twintigers zich voor kunnen inzetten. "Maar dan moet de kerk wel relevant zijn", aldus Vogelaar op Groot Nieuws Radio.

Op een congres van IFES zei Vogelaar dat twintigers de kerk niet relevant, onlogisch en onbegrijpelijk vinden. Hij betwijfelt over de kerk wel wervingskracht heeft voor deze generatie. In het studentenpastoraat merkt hij ook dat de kerk weinig te bieden heeft aan studenten met een burn-out, depressie of gevoelens voor eenzaamheid.

Een kerk kan daar wat aan doen door één-op-één-relaties te bevorderen tussen ouderen en jongeren. "Vertel elkaar je levensverhaal. Of doe oefeningen met je lichaam. We doen namelijk heel weinig met ons lichaam in de kerk." Vogelaar stelt voor of af en toe te knielen in de kerk, dat is volgens een goede eerste stap. "Daarmee leer je niet alleen je hoofd, maar ook je lichaam over te geven aan God."

Het gesprek kun je hier beluisteren.

Beeld: FreeImages.com

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > mei