Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Chris Tomlin Is He Worthy
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Chris Tomlin Is He Worthy
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

21:50 - 21:50 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Chris Tomlin Is He Worthy
Luister

Oratorium Jezus op Aarde

Oratorium Jezus op Aarde 17:00

Vorig week hadden we extra aandacht voor 'Nieuw Jeruzalem' en terwijl we deze week het oratorium 'Jezus Op Aarde' bekijken, kunnen we wel verklappen dat het een serie gaat worden en we ook de komende weken deze 'grotere werken van de voorbije jaren' in de schijnwerpers zullen zetten. De basis voor 'Jezus Op Aarde' ligt in het lied 'Vader In De Hemel', waar componist Marco Den Toom veel positieve reacties op kreeg.

Het wakkerde het vuur nog meer in hem aan om verder aan te slag te gaan met toegankelijk Nederlandstalig koorrepertoire. Terwijl hij de ene melodie na de andere op papier zette, hoorde hij in zijn hoofd flarden van teksten die een richting gaven aan het onderwerp van het project: het leven van Jezus. Uiteindelijk was het tekstschrijfster Ria Borkent die de juiste woorden bij de muziek plaatste.

Het koor (Jubilate Deo Woudenberg) zingt over de storm op het meer, de genezing van de verlamde, de verloren zoon, de koninklijke bruiloft en de wonderbaarlijke spijziging, terwijl zij door een samengesteld orkest begeleid worden. Daarin vinden we onder meer een strijkkwintet onder leiding van Robert Cekov, fluitist Severin van Dijk, panfluitiste Liselotte Rokyta, hoboïste Anja van der Maten, trompettisten Arjan & Edith Post, pianist Johan Bredewout en organist Harm Hoeve.

Marco den Toom neemt (uiteraard) zelf de rol van dirigent voor zijn rekening. Een glansrol is er ook voor sopraan Marjo van Someren, die samen met Martin Brand, de solo-partijen voor haar rekening nemen.

De CD kun je bestellen op Gospel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je ook het werk van Groot Nieuws Radio.

« Terug

Deel via