Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Laura Story Blessings
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Laura Story Blessings
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Laura Story Blessings
Luister

Afscheid Geesje Werkman van Kerk in Actie

geesjewerkmandonderdag 18 mei 2017 07:30

"In de ontmoetingen met de vreemdeling, de arme, de zieke, daar is God aanwezig. Ik zou willen dat kerken zich vaker afvragen: waar hebben wij God ontmoet in dit werk?" Dat zegt Geesje Werkman. Vrijdag neemt ze afscheid van hulporganisatie Kerk in Actie van de Protestantse Kerk in Nederland, waar ze zich zevenentwintig jaar heeft ingezet voor diaconale projecten en ontwikkelingswerk.

Onder andere de kwestie 'bed, bad en brood' kwam door haar toedoen hoog op de politieke agenda. Als ze nu kijkt naar hoeveel bed, bad en brood-locaties er zijn, dan kijkt ze daar met tevredenheid op terug. "Het heeft lang geduurd voor het niet meer gewoon werd gevonden om mensen op straat te zeggen", zo blikt ze terug in De Nieuwe Morgen.

Geesje Werkman gaat de ontmoetingen met vluchtelingen en vrijwilligers missen. Wat haar bij blijft zijn de buitenlandse reizen. "Je ziet dat mensen op dezelfde wijze diaconaat doen als bij ons. Liturgisch is er veel verschil in verschillende delen van de wereld, zelfs binnen Nederland. Als het gaat om de diaconale inzet, dan is dat over de hele wereld gelijk en dat herken je direct. Of dat nu in Amsterdam is, in Groningen of in Rio de Janeiro. Overal gebeurt dat vanuit dezelfde drive."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Kerk in Actie

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > mei