Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Chris Tomlin Amazing Grace (My Chains Are Gone)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Chris Tomlin Amazing Grace (My Chains Are Gone)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Chris Tomlin Amazing Grace (My Chains Are Gone)
Luister

Kerk in Noord-Korea groeit ondanks vervolging

Noord-Koreavrijdag 19 mei 2017 07:30

Nog altijd staat Noord-Korea bovenaan de ranglijst christenvervolging van Open Doors. Deze maand komen twee gevluchte Noord-Koreaanse christenen naar Nederland om hun verhaal te vertellen tijdens een bijeenkomst van SDOK. "Ondanks dat het zo moeilijk is, krijgen we berichten dat de kerk groeit in Noord-Korea", vertelt Richard Groenenboom van SDOK.

Naar schatting leven er dertigduizend christenen in concentratiekampen, vertelt Groenenboom vrijdagochtend in De Nieuwe Morgen. "In die situatie is de afgelopen jaren weinig veranderd. Je hebt daar geen kerken. Christenen kunnen alleen op individuele basis hun geloof thuis belijden: fluisterend bidden, fluisterend bijbellezen. En zingen is binnenshuis absoluut niet mogelijk. Het bezit van een Bijbel kan genoeg reden zijn om in een concentratiekamp te belanden."

Een paar jaar geleden kreeg Groenenboom de mogelijkheid om een christen uit Noord-Korea te interviewen. "Ik kreeg een beeld van hoe christenen in Noord-Korea hun geloof belijden. Hoe ze op een omslachtige manier proberen het evangelie door te geven aan hun kinderen. Er zijn veel christenen die geen Bijbel hebben."

Bijeenkomst

"Het is belangrijk om de betrokkenheid te houden met wat er in Noord-Korea gebeurt. Het is belangrijk om te realiseren dat er broederes en zusters wonen die het enorm moeilijk hebben", vertelt Groenenboom. Daarom houdt SDOK op woensdag 31 mei een bijeenkomst over vervolging in Noord-Korea.

Sprekers zijn mevrouw Park en mevrouw Kim, beide zijn ze gevlucht uit het gesloten land. Op de bijeenkomst in De Bron in Hardinxveld-Giessendam zullen ze hun levensverhaal delen. Meer informatie vind je op de website van SDOK.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: SDOK

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > mei