Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Cantate 'Troost Mijn Volk'

Cantate 'Troost Mijn Volk' 17:00

In onze serie 'grote werken' gaat deze week de aandacht naar de cantate 'Troost Mijn Volk'. Het werk keert tekstueel steeds terug naar de opdracht van de profeet Jesaja, die van God de opdracht kreeg: 'Troost Mijn Volk'. Terugkerend thema daarin is: 'Hoor, Israël, de HEERE, uw God is een enig Heere'. Componist Leander van der Steen en tekstschrijver ds. J. van Amstel willen daarmee doorgeven: 'Er is heil te verwachten, ook voor ons. Want Gods beloften worden in Christus vervuld. Zijn komst en wederkomst wordt bezongen met de oproep: zoek Hem!'

Het werk, dat 20 liederen omvat - en op CD vooraf gegaan wordt door de adventscantate 'Verwacht De Komst' - wordt gezongen door de Reformatorische Zangvereniging Cantilene, de Verenigde Veluwse Koren en Jongerenkoor Heman. De muzikale begeleiding is in handen van organist Martien van der Zwan, pianist Jan Hendrik van Schothorst, het orkest L’Orchestra Particolare en dwarsfluit Kees Alers.

De solo's worden verzorgt door sopraan Rineke de Wit en tenor Annejaap Soldaat. Leander van der Steen is zelf dirigent van de koren.

De CD kun je bestellen via Gospel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

« Terug

Deel via