Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Joke Buis Daar Ruist Langs De Wolken
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

Joke Buis Daar Ruist Langs De Wolken
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Joke Buis Daar Ruist Langs De Wolken
Luister

"Breng moslims niet met argumentaties bij Jezus"

koranmaandag 22 mei 2017 08:30

Christenen moeten niet alleen met argumentaties aantonen dat christenen het bij het juiste einde hebben en moslims niet, maar dat moslims komen en zien dat er in de kerk vreugde bij God te vinden is. Dat stelt SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij maandagochtend in De Nieuwe Morgen. Van der Staaij sprak vrijdag op een symposium in Ede naar aanleiding van het boek 'Kwetsbare liefde' van theoloog Bernard Reitsma.

Dat symposium stond in het teken over hoe christenen op een goede manier naar de islam kunnen kijken. Reitsma ziet dat veel christenen denken dat moslims het land overnemen en dat het vervolgens over is met onze vrijheid.

Van der Staaij vindt dat christenen niet hun boodschap moeten laten ondersneeuwen door de angst voor de islam. "Angst klinkt wat zielig en wat negatief. Als je zegt: we maken ons zorgen over wat er gebeurt als de islam zich sterk maakt, dat vind ik wel terecht." Van der Staaij vindt het te makkelijk om een scheiding te maken tussen een radicale islam en een vreedzame islam. "Dat vind ik te simplistische en wat te kort door de bocht. Net zoals de andere kant: dat er maar één soort moslim is, namelijk een moslim die de hele boel wil opblazen."

De SGP-fractievoorzitter pleit voor een realistische verhouding tot de islam. "Dat betekent dat je beseft dat je te maken hebt met een dreiging voor de veiligheid die met een groei van de islam gepaard kan gaan. De andere kant is: we zijn ook christenen die hier niet bang en in angst moeten leven, maar dat we vanuit de genade van God in vertrouwen mogen leven."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Levent Kina

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > mei