Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Larissa & G-Roots Justice Song
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Larissa & G-Roots Justice Song
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Larissa & G-Roots Justice Song
Luister

Veiling levert ton op voor Schreeuw om Leven

visveiling 22 mei 2017maandag 22 mei 2017 17:30

102.000 euro, dat is het bedrag dat geboden is voor de eerste kist meischol dat maandag geveild werd op Urk. De opbrengst is voor de stichting Schreeuw om Leven, die met het geld kwetsbare vrouwen ondersteunt die vaak in een financieel benarde positie zitten. Voor 2500 euro kan een vrouw na een bevalling een jaar lang voorzien worden van onder andere luiers en kleertjes.

Ook christelijke politici waren vertegenwoordigd op de visveiling. SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij had een speciale taak als assistent-veilingmeester. "Het is een thema dat wij ook een warm hart toedragen, om meer aandacht te vragen voor kwetsbaar leven", vertelt Van der Staaij voor de microfoon van Groot Nieuws Radio.

Tweede Kamerlid Eppo Bruins (ChristenUnie) verving Gert-Jan Segers, die in Den Haag in het middelpunt van de belangstelling staat rondom de formatie van een nieuw kabinet. Ook Bruins steunt het werk van Schreeuw Om Leven. "We komen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de problematiek rond het aantal abortussen in Nederland. Dat is hoog, meer dan dertigduizend per jaar. We willen daar aandacht voor vragen en zorgen dat kwetsbare vrouwen beter geholpen kunnen worden en laten zien dat er ook andere opties zijn."

Kees van Helden, directeur van Schreeuw om Leven, is dankbaar voor de opbrengst van de visveiling. "We merken dat zoveel mensen je een warm hart toedragen. En dan die strijd om de laatste euro's, het is grandioos! (...) Als je in de portemonnee kijkt en je hebt geen geld om vrouwen te ondersteunen, dan wordt het heel lastig." Nu er een flink bedrag is opgehaald, kunnen kwetsbare vrouwen geholpen worden. Schreeuw om Leven gaat buddies koppelen aan deze vrouwen.

Luister hier de reportage van verslaggever Eunice Nahuis.

Beeld: Groot Nieuws Radio / Eunice Nahuis

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari