Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 10:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Gerald Troost Welkom In Ons Hart
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 06:00 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Gerald Troost Welkom In Ons Hart
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Mens & Missie - Maurits Reijnoudt

Nu speelt

Gerald Troost Welkom In Ons Hart
Luister

Christenen bidden voor moslims die vasten

moslimsvrijdag 26 mei 2017 07:55

Niet eten, drinken en roken, maar juist extra bidden. Zaterdag gaat de ramadan van start. Stichting Evangelie & Moslims grijpt de start van de islamitische vastenmaand aan om christenen uit te dagen om te gaan bidden voor moslims. Yüksel Hertlein van Evangelie & Moslim gelooft dat we vruchten gaan zien als we voor hen gaan bidden in de voor hen heilige maand.

Op de gebedskalender van Evangelie & Moslims staan verschillende gebedspunten, vertelt Hertlein. "Zaterdag bidden we dat moslims die zoeken naar God, gevonden worden door Jezus. En we hebben ook gebedspunten als bidden voor christenen met een moslimachtergrond. Ook zijn er specifieke gebeden voor de Turkse gemeenschap, voor de Somaliërs en asielzoekers."

Een van de gebedspunten is ook dat christenen een ontmoeting krijgen met moslims om het evangelie te kunnen delen. Hertlein ziet dat de vastenmaand een "open deur" om het gesprek aan te gaan. Zo kun je vragen stellen als: wat gebeurt er nu met je? Wat ervaar je? "Dan ga je het gespreka an: het is meer dan dat. God is een sprekende God. God is een God die leeft."

Het gesprek met Yüksel Hertlein kun je hier terugluisteren.

Beeld: FreeImages.com / Hasimsyah

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > mei