Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle O Holy Night
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lauren Daigle O Holy Night
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:53 - 22:53 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle O Holy Night
Luister

LEV maakt nieuwe CD over 'vrezen van God'

LEV-tussenvreesenveiligheidvrijdag 26 mei 2017 14:30

In christelijke liederen wordt vaak de veilige en liefdevolle kant van God belicht. De band LEV merkte dat er nog liederen missen die de andere kant van God belichten, want God is ook groot, heilig en te vrezen. "En beide kanten zijn waarheid, moet je omarmen en is goed", vertelde Freek van der Brugge van LEV vrijdag in Backstage. Vorige week werd de titel van de nieuwe CD onthult: 'Tussen Vrees En Veiligheid'.

'Tussen Vrees En Veiligheid' gaat enerzijds over de wereld om ons heen die in brand lijkt te staan. "We denken veilig te zijn in Nederland, maar hoe veilig zijn we eigenlijk", vraagt Freek zich af. Anderzijds gaat het over de vrees en veiligheid van God. "De grootheid van God, die inmens groot is. Dat je lees je in de Bijbel, dat het volk achterover deinst of buigt en juicht tegelijk. Daar zit een stuk vrees in van God. Maar juist omdat God te vrezen is zo groot is, is Hij tegelijkertijd ook onze veiligheid in deze wereld. God is groter dan alles wat om ons heen gebeurt."

De nieuwe CD van LEV komt in september uit. Op dit moment zijn de zangpartijen bijna helemaal opgenomen. De opnames met de muzikanten zijn al af.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via