Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Jubilate Deo Woudenberg - Oratorium Jozef

Jubilate Deo Woudenberg - Oratorium Jozef 17:00

'Jozef' is een omvangrijke productie waar waarschijnlijk nog lang over gesproken zal worden. Deze slotzin gebruikten we twee jaar geleden toen 'Oratorium Jozef' verscheen. Het is misschien ook wel de meest uitgevoerde compositie van de laatste tijd. Menig koor heeft zich al aan een uitvoering gewaagd.

Oorspronkelijk was het 50-jarig jubileum van de Christelijke Gemengde Zangvereniging Jubilate Deo uit Woudenberg de aanleiding voor dirigent Marco den Toom aangegrepen om met tekstschrijvers Bert Noteboom en Judith Verwaard-van Beelen een nieuw oratorium te schrijven, waarin het levensverhaal van Jozef voor de rode lijn zorgt. 

De stem van Jozef wordt op dit album verzorgd door tenor Jacob Schenk, terwijl het koor de rest van de personages uit het verhaal een stem geeft en verteller Hans van Blijderveen hier en daar een noodzakelijke toelichting geeft. De afwisseling tussen vrouwen- en mannenpartijen geeft steeds weer een wisselende sfeer aan het verhaal.

Muzikaal wordt het verhaal prachtig vormgegeven door een orkest, dat op een stijlvolle wijze voor dynamiek zorgt. Zo wordt Jozef soms subtiel vergezeld door piano en strijkers, terwijl het orkest soms ook dreigend (In De Gevangenis), soms majesteitelijk bombastisch (Proloog en Finale) van zich doet spreken.

Inderdaad, het album is al eerste 'Wens CD van de Week' geweest, maar deze compositie mag natuurlijk niet ontbreken in onze lopende ‘Grote Werken-serie’.

De CD 'Oratorium Jozef' kun je bestellen op Gospel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je ook het werk van Groot Nieuws Radio.

« Terug

Deel via