Nu op Groot Nieuws Radio

22:40 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Keith Green Jesus Commands Us To Go!
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Keith Green Jesus Commands Us To Go!
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

23:49 - 23:49 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Keith Green Jesus Commands Us To Go!
Luister

"Zieken genezen is een heftige opdracht"

martinkoornstradonderdag 15 november 2018 11:55

Op Pinksterconferentie Opwekking komt het elk jaar weer terug: het gebed voor de zieken. Nadat Kees Goedhart jarenlang deze genezingsdienst leidde, neemt vanaf 2017 Martin Koornstra het stokje over. "De opdracht aan de discipelen is: genees de zieken. Dat is een opdracht waar je gehoorzaam aan moet zijn", vertelt Martin Koornstra in Bij Jorieke. "Tegelijkertijd is het een roeping die God voor je heeft bedacht."

Het is ook wel een heftige opdracht, ziet Koornstra in. "Ik nuanceer ook wel hoe je daarin mag groeien, ontdekken en oefenen. We hebben het vaak over vergeving en het kruis, maar in het kruis zit ook de genezing. Dat hoort onlosmakelijk bij het goede nieuws dat God alles heel wil maken."

Martin heeft een enorm hart voor zieken, dat blijkt wel uit zijn boek 'Wonderen van het koninkrijk'. In het boek neemt hij de lezer mee naar wonderen die hij heeft meegemaakt en legt hij uit waarom er wonderen zijn en hoe je daarin mag groeien. Zijn boek kun je bestellen via Kameel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je ook het werk van Groot Nieuws Radio.

"God is wonderlijk, als hij verschijnt, gebeuren er bijzondere dingen. Waar God is, spreekt hij en het is er. Wonderen hebben tot doel om nog meer Hem te willen volgen en de grootheid van God te laten zien", vertelt Martin. "Waar de grens van het menselijke stopt, daar begint het wonderlijke van God."

In zijn boek geeft hij tien redenen waarom wonderen belangrijk zijn. Een daarvan is dat het je tot een discipel maakt. Wonderen zijn volgens Martin een wezenlijk onderdeel van het evangelie. "Ik schrijf wat meer over genezing, maar tegelijkertijd zijn er wonderen van bescherming, voorziening, uitredding uit situaties of woorden van kennis." Als Martin iemand ontmoet die ziek is, kijkt hij degene aan en vraagt hij waar hij of zij last van heeft. "Het raakt me zo, omdat ik weet dat God het kan. Ik wil zo graag de verbinding leggen tussen hen en God."

Jorieke sprak met Martin Koornstra op 30 mei 2017. Dit gesprek werd herhaald op 15 november 2018. Je kunt het gesprek ook hier terugluisteren.

« Terug

Deel via