Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Keith Green Oh Lord, You're Beautiful
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Keith Green Oh Lord, You're Beautiful
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

23:35 - 23:35 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Keith Green Oh Lord, You're Beautiful
Luister

"Het gaat het niet om zoeken naar ervaring"

heilige geestdinsdag 30 mei 2017 07:55

Komend weekend vieren we het Pinksterfeest, de uitstorting van de Heilige Geest. Veel christenen zoeken naar een ervaring met de Geest. Volgens spreker en kunstenaar Otto de Bruijne mag je weten dat God met zijn Geest bij je is. "Wie gehoorzaam onderweg gaat, mag soms iets ervaren of niet. Het gaat absoluut niet om het zoeken naar ervaring", vertelt hij op Groot Nieuws Radio.

"Sterker nog: dat leidt tot allerlei rare dingen", zo stelt Otto de Bruijne.

Je weet dat de Geest in je woont door het geloof. "Geloof is een keuze, een keuze die je maakt voor God om zijn Geest te ontvangen. Sommige mensen hebben grote ervaringen ermee, een soort gevoel, andere mensen helemaal niet. Beide weten ze dat ze het eigendom zijn van God en dat ze de kracht van de Geest in hun leven ontvangen hebben."

Bij twijfel mag je bidden: Here God, kom bij me. "Het is een gebed dat als het ware uit je opwelt. Het is eigenlijk een gebed van de Geest zelf die in jou bidt: God, kom bij mij. Wie bidt dat nou? Dat bid God bij mij, in mij, door mij. Ik heb het niet bedacht."

Voor Otto de Bruijne betekent dit een enorme vreugde. "Het geeft hoop, het hangt niet van mijn gevoel af, niet van mijn omstandigheden. Het is een zeker weten dat hij mij lief heeft en zijn hand op mij heeft gelegd."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: FreeImages.com / Matic Zupancic

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > mei