Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Casting Crowns In The Hands Of The Potter
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Casting Crowns In The Hands Of The Potter
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Casting Crowns In The Hands Of The Potter
Luister

"Het gaat het niet om zoeken naar ervaring"

heilige geestdinsdag 30 mei 2017 07:55

Komend weekend vieren we het Pinksterfeest, de uitstorting van de Heilige Geest. Veel christenen zoeken naar een ervaring met de Geest. Volgens spreker en kunstenaar Otto de Bruijne mag je weten dat God met zijn Geest bij je is. "Wie gehoorzaam onderweg gaat, mag soms iets ervaren of niet. Het gaat absoluut niet om het zoeken naar ervaring", vertelt hij op Groot Nieuws Radio.

"Sterker nog: dat leidt tot allerlei rare dingen", zo stelt Otto de Bruijne.

Je weet dat de Geest in je woont door het geloof. "Geloof is een keuze, een keuze die je maakt voor God om zijn Geest te ontvangen. Sommige mensen hebben grote ervaringen ermee, een soort gevoel, andere mensen helemaal niet. Beide weten ze dat ze het eigendom zijn van God en dat ze de kracht van de Geest in hun leven ontvangen hebben."

Bij twijfel mag je bidden: Here God, kom bij me. "Het is een gebed dat als het ware uit je opwelt. Het is eigenlijk een gebed van de Geest zelf die in jou bidt: God, kom bij mij. Wie bidt dat nou? Dat bid God bij mij, in mij, door mij. Ik heb het niet bedacht."

Voor Otto de Bruijne betekent dit een enorme vreugde. "Het geeft hoop, het hangt niet van mijn gevoel af, niet van mijn omstandigheden. Het is een zeker weten dat hij mij lief heeft en zijn hand op mij heeft gelegd."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: FreeImages.com / Matic Zupancic

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari