Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Wilfred Hardeman over toekomst middengolf

wilfredhardemanwoensdag 31 mei 2017 14:43

Beste luisteraar van Groot Nieuws Radio, deze week begon met goed nieuws. Onze vergunning om te mogen uitzenden via de middengolf werd door demissionair minister Henk Kamp verlengd tot 2022. De minister ziet, net als wij, het belang van een middengolfstation als de onze. Dat is bemoedigend! Daarnaast kwam dinsdagmiddag ook een negatief bericht vanuit de ACM.

Ben ik teleurgesteld? Ja, absoluut. Ik had op een andere uitslag gehoopt. Daarnaast is het lastig om niet precies te weten via welke kanalen Groot Nieuws Radio in de toekomst te horen zal zijn. We weten dat veel van jullie graag luisteren via de middengolf, en daarom was, is en zal onze inzet zijn dat Groot Nieuws Radio nog een tijdje te horen blijft via 1008 AM. De komende tijd voeren we gesprekken met alle betrokken partijen om tot een oplossing te komen.

We weten al een paar jaar dat de middengolfuitzending op een zeker een moment gaat eindigen. We zijn blij dat we afspraken hebben kunnen maken tot de einddatum van onze oorspronkelijke vergunning, tot 31 augustus 2017.

Een volledige overstap naar DAB+ was in de afgelopen jaren nog niet mogelijk, omdat we nog geen landelijke dekking hebben. Ondanks de goede kwaliteit, is DAB+ nog relatief onbekend onder de Nederlandse bevolking. Daarom blijft onze inzet om ook nog na 31 augustus 2017 te blijven uitzenden via de middengolf.

Er liggen diverse scenario’s op de plank om de landelijke dekking voor DAB+ te realiseren. Gesprekken hierover zijn al gevoerd en zullen de komende tijd een vervolg krijgen. Ook zijn er andere mogelijkheden om te luisteren zoals internet, analoge kabel en interactieve televisie. Door middel van leuke acties willen we jou als luisteraar, als je dat nog niet gedaan hebt, helpen om de overstap te maken naar een van deze kanalen.

Wat kun je doen? Meer informatie hoe je kunt luisteren, vind je op onze website: www.grootnieuwsradio.nl/hoekanikluisteren. Gaat Groot Nieuws Radio stoppen? Zeker niet! We hebben een gezond, stabiel en mooi radiostation waarmee we je elke dag willen bemoedigen met het evangelie.

We willen je danken voor het vertrouwen en de mooie bemoedigingen die we binnenkrijgen. We blijven jou als luisteraar informeren over hoe je Groot Nieuws Radio in de toekomst kan ontvangen.

Daarbij vragen we je om gebed dat Groot Nieuws Radio goed te ontvangen blijft. Komend weekend willen we daarom ook op Pinksterconferentie Opwekking twee momenten hebben waarin je kunt meebidden voor Groot Nieuws Radio. Dit zal zijn op zaterdag om 17:00 en zondag om 13:30 in het paviljoen.

Hartelijk dank voor je gebed!

Met vriendelijke groet,

Wilfred Hardeman

Beeld: The Dance Part / Merith Ebbers

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari