Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Charismatische katholieken vieren jubileum in Rome

kcv in romedonderdag 01 juni 2017 08:30

Op uitnodiging van de paus zijn in Rome ruim 20.000 aanhangers van de Katholieke Charismatische Vernieuwing aanwezig. Deze maand is het 50 jaar geleden dat er in de Rooms-katholieke kerk een vernieuwing op gang kwam, wat lijkt op de pinksterbeweging. Woensdag was er een ontmoeting met de paus. Heel speciaal, vindt de nieuwe Nederlandse voorzitter Gerlo Sogtoen.

Donderdag volgen de charismatische katholieken workshops over onder andere evangelisatie en oecumene, vertelt Sogtoen in De Nieuwe Morgen op Groot Nieuws Radio. Ook is er een evangelisatieactie bij de Spaanse trappen. Daarnaast wordt op verschillende momenten de eucharistie gevierd.

Oecumene is een belangrijk thema bij de Katholieke Chrismatische Vernieuwing. Zo had Sogtoen een ontmoeting met een protestants-christelijke man in de metro van Rome. Sogtoen: "Als we elkaar weer gaan zien als broers en zussen in God, dan kunnen we geestelijk een worden. Dan mogen de verschillen blijven bestaan, maar dan is de strijd er niet meer. Dat is fantastisch."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Katholieke Charismatische Vernieuwing

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari