Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Natalie Grant Someday Our King Will Come
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Natalie Grant Someday Our King Will Come
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Natalie Grant Someday Our King Will Come
Luister

Christenen uit Bunschoten samen op Opwekking

opw17 dienstmaandag 05 juni 2017 16:57

Een van de doelen van Pinksterconferentie Opwekking is het vergroten van de eenheid in christelijk Nederland. Op de camping Riviera Beach, vlak bij het conferenterrein, zijn dit jaar 450 mensen uit Bunschoten-Spakenburg bij elkaar gekomen op samen te kamperen tijdens Opwekking. Uit alle kerken van dit christelijk dorp zijn mensen mee.

Op zondagavond werd een grote barbecue georganiseerd waar onder andere zalm werd gerookt en een echte Spakenburgse viskar aanwezig was. Het is een initiatief van de interkerkelijke organisatie 'de Genadebron' die tot doel heeft inwoners van Spakenburg bij Jezus te brengen.

Voor de bezoekers uit het vissersdorp heeft het pinksterweekend een zwarte rand gekregen. Zondag werd het lichaam van de 14-jarige Savannah gevonden op een industrieterrein van het dorp. Ook door de mensen op de camping wordt intens meegeleefd met de nabestaanden.

Thijs Noorlandt bracht een bezoek aan de mensen uit Bunschoten-Spakenburg. De reportage is opgenomen voordat bekend werd dat het lichaam van Savannah is gevonden, dat nieuwsfeit is daarom niet meegenomen in de reportage.

De reportage kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari