Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Rivers & Robots Satisfy
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Rivers & Robots Satisfy
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Rivers & Robots Satisfy
Luister

Opwekking 2018 krijgt vrouwelijke spreker

Ruben Flach (Bij Jorieke)woensdag 07 juni 2017 11:55

Er is al één spreker vastgelegd voor het hoofdprogramma van Pinksterconferentie Opwekking 2018 en dat wordt voor het eerst een vrouw. Dat maakte Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking, woensdagochtend bekend op Groot Nieuws Radio. Flach wilde nog niet de naam bekendmaken en ook niet zeggen of deze spreekster uit Nederland of het buitenland komt.

Jorieke blikte met Ruben Flach terug op de conferentie van 2017, die net is afgelopen. Een editie die goed verliep, waarbij er geen gekke dingen zijn gebeurd. Ook op financieel vlak kon Flach zondagavond al melden dat het benodigde bedrag was opgehaald.

Wonder

"De begroting is in totaal twee miljoen euro. Een deel wordt vanuit de kampeergelden en de partners opgehaald. Wat er over blijft, moet ter plekke opgebracht worden. Spannend blijft dat wel, want de vaste kosten zijn enorm gestegen", vertelt Flach op Groot Nieuws Radio. Bijvoorbeeld de campings F en G is een duur stuk grond. "Dat zeg ik ook wel tegen de teams, die graag willen groeien en meer willen. Maar dat moet allemaal uit de collecte worden opgehaald."

Is het elk jaar een wonder dat het financieel rond komt? Flach: "Het is voor ons nooit vanzelfsprekend dat we volgend jaar weer doorgaan. We vragen iedere keer aan God of we door mogen gaan. We hebben net een nieuw contract met Walibi getekend. We hebben wel geloof voor meer, maar kijken ieder jaar hoe dit geleid wordt."

Kracht van de Heilige Geest

De preek van Joseph Dimitrov was een van de momenten van afgelopen weekend dat ook Flach persoonlijk raakte. "Waar de kerk aan kracht verloren is, is waar we niet meer leven uit de kracht van de Heilige Geest. Mijn hoop en verlangen is dat we door zo'n weekend mensen ook echt weer inspireren van: ga dat echt leven! Het meest kostbare dat Jezus heeft achtergelaten, laten we soms links liggen. Ook wel omdat we excessen hebben meegemaakt, hebben sommigen het kind met het badwater weggegooid en soms ook nog het bad erachteraan."

Het gesprek is niet meer beschikbaar om terug te luisteren.

« Terug

Deel via