Nu op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Elly & Rikkert Jezus Is De Goede Herder
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Elly & Rikkert Jezus Is De Goede Herder
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Elly & Rikkert Jezus Is De Goede Herder
Luister

Festival Nederland Zoekt: geloven dichtbij huis

nlzoektfestivaldonderdag 08 juni 2017 13:30

'Geloven dichtbij huis' is het thema van het festival dat Nederland Zoekt houdt komend weekend. Volgens initiatiefnemer Rudolf Setz vinden veel christenen het lastig om verbinding te leggen met de directe buurt. Tegelijkertijd liggen er volgens Setz veel kansen als mensen hun leven met Christus natuurlijk verbinden met de buurt, zo vertelt hij donderdag in Sandwich.

"Het gaat niet om grote dingen, maar ook om kleine dingen. Dat je op een natuurlijke manier niet alleen een boodschap overbrengt, maar ook over hoe je de boodschap kunt zijn. Hoe kun je je leven delen met mensen in de buurt door contact te hebben." Volgens Setz gaat evangelisatie niet alleen over activiteiten organiseren en op een zeepkist op de markt staan, maar dat je als buren verbinding met elkaar hebt en bij de buurtbarbecue de vraag kan stellen: wat drijft jou in het leven?

Sprekers op het festival zijn onder andere Karl Martin, Rich Robinson, Alan Hirsch, Stefan Paas en Hans Maat. Setz: "We reiken niet alleen principes aan, maar in de loop van de conferentie kunnen bezoekers ook zelf plannen maken. Wat kan ik concreet komende week en komend half jaar hier mee gaan doen."

Het festival wordt gehouden in Assen. Setz verwacht ongeveer 150 bezoekers. Meer informatie lees je op de website van Nederland Zoekt.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari