Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Mens & Missie - Maurits Reijnoudt

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Muziektrack
Luister

"We vieren dat we fan zijn van Jezus"

joramkaatvrijdag 09 juni 2017 08:30

Joram Kaat presenteert zaterdag de 43e editie van de EO-Jongerendag. Er is gekozen voor het thema 'Fear Not', dat opvallend actueel is met de aanslag tijdens een concert van Ariana Grande in Manchester nog vers in het geheugen. Ook bij de EO-Jongerendag zijn er extra maatregelen voor de veiligheid genomen. Joram Kaat heeft desondanks toch veel zin om met duizenden jongeren het geloof te vieren.

"We vieren dat we fan zijn van Jezus", zegt Joram Kaat vrijdagochtend in De Nieuwe Morgen op Groot Nieuws Radio.

Joram Kaat kijkt specifiek uit naar de verhalen die vertelt gaan worden op de EO-Jongerendag. Een aantal jongeren zullen iets persoonlijks delen over hun angsten. "Als ik naar mijn eigen leven kijk is er altijd wel ergens een beetje angst. Bang dat ik dit gesprek verpest, of dat ik morgen een fout maak op de EO-Jongerendag, bang dat ik niet goed genoeg ben en word afgewezen, bang voor wat er in de wereld gebeurt."

"Het makkelijke is dat je je omdraait en er van wegloopt, dat je het lekker laat gaan. Beste is om te kijken: wat kan ik met die angst en wat zegt God voer die angst? God is er duidelijk over. 365 keer zegt hij in de Bijbel 'Fear Not', je hoeft niet te vrezen, want ik ben met jou. Zo'n sterke boodschap en juist in deze tijd dat er zoveel ellende is in de wereld, dat is iets wat gehoord moet worden."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: EO

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari