Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Rachael Lampa Turn Your Eyes Upon Jesus
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Rachael Lampa Turn Your Eyes Upon Jesus
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Rachael Lampa Turn Your Eyes Upon Jesus
Luister

App'je naar de nazorg op de EO-Jongerendag

lindzwesteojdmaandag 12 juni 2017 07:30

Wees niet bang, want God is bij je. Die boodschap bracht spreker Lindz West, voorman van de band LZ7, zaterdag op het podium van de EO-Jongerendag in Arnhem. Het centrale thema 'Fear Not' leverde ook bij de nazorgteams genoeg vragen op. Bezoekers konden dit jaar ook een app'je sturen. Drie mensen waren de hele dag bezig om die berichten te beantwoorden.

"Daar hoor je verhalen, dan denken we: voor jullie maken we deze dag", zo vertelt Paul de Vos van EO BEAM maandagochtend in De Nieuwe Morgen op Groot Nieuws Radio. Hij is ook medeverantwoordelijk voor de organisatie van de EO-Jongerendag. In de reacties zaten kleine verhalen, maar ook grote worstelingen werden via WhatsApp besproken. Volgende De Vos is nazorg via de app laagdrempeliger dan een rechtstreeks punt waar bezoekers naar toe kunnen gaan.

Volgens de EO kwamen dit jaar 20.000 jongeren naar het evenement in Arnhem. In het verleden kwamen er meer bezoekers naar de EO-Jongerendag. Paul de Vos is blij dat de EO-Jongerendag nog steeds het grootste jongerenevenement van Nederland is. "Als je de gezichten van die gasten ziet, dan maakt het me niet uit hoeveel het er zijn. Ook al waren het er drie. Als zij de boodschap hebben meegekregen, dan is de dag meer dan geslaagd." Toen het eerder nog gratis toegankelijk was, kwam volgens De Vos niet iedereen opdagen. Nu er een prijs betaald moet worden, zijn alle kopers van een kaartje er ook allemaal.

De EO vindt het om twee redenen belangrijk om de EO-Jongerendag te organiseren. De Vos: "Iedere christelijke jongere vraagt zich wel eens af op school en in de maatschappij: waarom zijn er minder mensen die geloven? Dat gevoel ben je sowieso kwijt als je op de EO-Jongerendag rondloopt. En het is belangrijk dat jongeren de boodschap meekrijgen: als je het moeilijk hebt, als je in het leven dingen tegenkomt die je liever niet zou tegenkomen, dan mag je op God terugvallen."

Het gesprek met Paul de Vos kun je hier terugluisteren.

Beeld: EO

« Terug

Deel via