Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Natalie Grant Someday Our King Will Come
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Natalie Grant Someday Our King Will Come
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Natalie Grant Someday Our King Will Come
Luister

Herv. Gem. Zangvereniging Vox Jubilans - Oratorium 'Tot Leven Geroepen'

Herv. Gem. Zangvereniging Vox Jubilans - Oratorium 'Tot Leven Geroepen' 17:00

'Tot Leven Geroepen' is een gloednieuw oratorium, dat Stille Zaterdag jl. voor het eerst werd uitgevoerd door de Hervormde Gemengde Zangvereniging Vox Jubilans. Het was ook hun dirigent, André van Vliet, die de muziek voor werk componeerde en daarbij teksten van Henriëtte Maaijen als leidraad gebruikte. 

Door de jaren heen hebben talloze componisten zich aan een paas-uitvoering gewaagd, maar Maaijen pakt een originele invalshoek door het verhaal te starten bij de stervende Lazarus. Vanaf het moment dat Jezus hem tot leven riep, bericht het Evangelie van Johannes hoe Jezus zijn discipelen voorbereidde op zijn eigen lijden, sterven én wederopstanding.

Dit oratorium omvat 27 gedeelten, waarvan er twee instrumentaal. Het verhaal wordt gepassioneerd en dynamisch gezongen door Vox Jubilans, terwijl tenor Jacob Schenk diverse keren de solo-rol op zich neemt. Het koor wordt begeleid door Marco den Toom (orgel), Peter Eilander (piano) en het orkest van L’Orchestra Particolare. Voor André van Vliet is dit het tweede oratorium dat hij componeerde. Eerder verscheen 'David' van zijn hand.

De CD kun je bestellen via Gospel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

« Terug

Deel via