Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Pearl Jozefzoon Tijd
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

Pearl Jozefzoon Tijd
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Pearl Jozefzoon Tijd
Luister

"Jongeren durven of kunnen geen vragen stellen in de kerk"

questionsvrijdag 09 juni 2017 13:30

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat veel jonge mensen stoppen met geloven omdat ze worstelen met grote levensvragen. In Nederland is dat niet veel anders, meent Cors Visser van Forum C. Bovendien kunnen en durven veel jongeren hun vragen niet te stellen in de kerk, aldus Visser. Daarom komt ForumC eind deze zomer met de nieuwe website degrotevragen.nl.

Het gaat dan niet alleen over vragen over geloof en wetenschap, maar het heeft ook te maken met vragen die raken aan je eigen geloof, het leven en de samenleving. "Bijvoorbeeld of religie tot geweld leidt. Hoe ziet dat nou met IS en het geweld in het Oude Testament? Maar ook vragen: wat is geluk en, persoonlijker, hoe word ik gelukkig", zo somt Cors Visser vrijdagmiddag op in Sandwich op Groot Nieuws Radio. Die vragen leven volgens hem niet alleen bij christelijke twintigers, maar ook bij niet-christelijke jongeren.

Cors Visser vindt het kwalijk dat de kerk niet de plek is waar jongeren terecht kunnen met die vragen. Hij ziet de website degrotevragen.nl niet als vevanging voor de kerk. "We constateren dat jongeren meer op internet zitten. 96 procent zit bijna dagelijks op Facebook. Dat is ook een plek waar je moet zijn met inhoud, met vragen en de mogelijkheid om vragen te stellen. We hopen dat het kerken helpt om met jongeren in gesprek te gaan."

Op de nieuwe site worden door experts 'antwoordrichtingen' gegeven. Er verschijnen korte columns, lange artikelen en video's. Ook kunnen jongeren met elkaar in gesprek. "We willen vragen serieus nemen en niet te makkelijke antwoorden geven. Maar wel: dit zijn manieren waarop je er tegenaan kan kijken", vertelt Visser.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: FreeImages.com / Bob Smith

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari