Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Mens & Missie - Maurits Reijnoudt

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Leger des Heils: Gemeenten, bezuinig niet op begeleiding

leger des heilsdinsdag 13 juni 2017 08:30

De opvang van het Leger des Heils zit overvol. Uit nieuwe cijfers blijkt dat steeds meer mensen om hulp vragen. Vorig jaar kwam er 37.500 hulpvragen binnen, dat is 8 procent meer dan een jaar eerder. Onder jongeren is de stijging het grootst. Volgens directeur Cornel Vader van het Leger des Heils komt dat door stevige bezuinigingen vanuit de rijksoverheid op de jeugdzorg en op de ambulante ondersteuning van mensen.

"Dat heeft tot gevolg dat mensen naast de samenleving komen te staan, het niet meer redden en dus in de opvang terechtkomen", zo vertelt Vader dinsdagochtend in De Nieuwe Morgen op Groot Nieuws Radio.

Dat de stijging onder jongeren het grootst is, daar is Cornel Vader wel van geschrokken. "Zodra kinderen 18 jaar worden en ze hebben geen goed perspectief, dus geen werk, voldoende inkomen of ouders die hen financieel ondersteunen, dan is er voro hen geen plek kom zelfstandig te wonen. Ze kunnen niet zelfstandig economisch leven in ons land, dat is hiermee erg duidelijk geworden. Dan kunnen jongeren nergens anders terecht dan in de opvangsector. Dat is een zorgelijke ontwikkeling."

Volgens Cornel Vader is er een grote behoeftre aan goedkope huizen en kamers "mét stevige begeleiding". Vader: "Dus gemeenten, bezuinig nou niet op de begeleiding van mensen die het zelfstandig niet redden in de samenleving."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Leger des Heils

« Terug

Deel via