Nu op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Irma Dee Love Is Breaking
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Irma Dee Love Is Breaking
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Irma Dee Love Is Breaking
Luister

"God wil tot ons spreken door zijn Heilige Geest"

Carianne Roswoensdag 14 juni 2017 11:55

Herken jij het verlangen om meer van God te horen en dichter bij Hem te leven, maar weet je niet hoe? Carianne Ros was woensdagochtend te gast in Bij Jorieke om ons te coachen over dit thema. "God wil ook juist vandaag tot ons spreken door zijn Heilige Geest", vertelt ze op Groot Nieuws Radio. Carianne gelooft dat God tot ons kan spreken we als we ons uitstrekken om Hem te verstaan en willen luisteren.

"Toen ik hierheen reed, zonder radio, in de stilte, dat zijn de momenten om met God af te stemmen", vertelt Carianne. "En dan te zeggen: God, wat gaan we doen? Dan hoor ik: Ik ben met je, het is goed, ga! Het is kort en krachtig, maar diep, waardoor ik alles achter kan laten in de rust van God ergens aanwezig mag zijn. Voor mij is dat ook echt God stem verstaan, dat Hij op die manier mij oplaadt om voor vandaag genoeg te hebben."

Dit thema raakt Carianne, omdat ze denkt dat we ongelooflijk veel missen als we niet afstemmen op Gods stem. "Er zijn zoveel mensen die leven in een kramp, maar God zegt: Ik zorg voor je, Ik ben erbij." Het luisteren naar God stem begint volgens Carianne bij het openslaan van de Bijbel en het zoeken naar wat God vandaag ons te zeggen heeft. Daarnaast kun je bewust gaan bidden en verlangen naar het verstaan van Gods stem. "Ik ben anderhalf jaar aan het bidden geweest voordat ik merkte dat het gebeurde. Dat is de Heilige Geest in mij, als we maar willen bidden en willen ontvangen."

"God zegt: Als je mij zoekt met hart en ziel, dan zul je mij vinden. Dat is een belofte waar we ons naar mogen uitstrekken", aldus Carianne Ros in Bij Jorieke. Wat ze wil zeggen tegen mensen die denken dat God niet tot hen wil spreken, omdat ze hen niet waard zijn of zondag zijn? "Dat zijn leugens! Schrijf ze op en zet daar tegenover Gods Woord, wat Zijn waarheid is."

Haar boek 'Als God mijn naam fluistert' kun je bestellen op Kameel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

Het gesprek is niet meer beschikbaar om terug te luisteren.

« Terug

Deel via