Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Needtobreathe Hard Love (ft. Serena Ryder)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 06:00 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Needtobreathe Hard Love (ft. Serena Ryder)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Needtobreathe Hard Love (ft. Serena Ryder)
Luister

Luisteraars openen petitie voor behoud zendmast

radiodinsdag 13 juni 2017 19:55

De ACM wees een paar weken geleden een verzoek af om vanaf september gebruik te blijven maken van de zendmast waarmee Groot Nieuws Radio uitzendt via de middengolf. Luisteraars vragen nu via een petitie aan de zendereigenaar om Groot Nieuws Radio langer door te geven. "We moeten als luisteraars een geluid laten horen", zegt betrokken luisteraar Rianne Dekker.

Rianne Dekker is een van de beheerders van de Facebookgroep Vrienden van Groot Nieuws Radio, waar al een tijdje gebeden wordt voor de uitzendmogelijkheden van Groot Nieuws Radio. Daarnaast werd het idee geopperd om ook iets concreets te doen. "Als christenen zijn we soms wat te stilzwijgend, we mogen best een geluid laten horen als we het ergens niet mee eens zijn", vertelt Rianne Dekker dinsdagavond in Wens op Groot Nieuws Radio.

Volgens haar is de uitzending via 1008 AM belangrijk voor een groep luisteraars die minder te besteden hebben en nog niet alle moderne technieken in huis hebben. Ook chauffeurs en automobilisten luisteren onderweg nog vaak via de middengolf naar Groot Nieuws Radio.

In de petitie wordt onder andere gevraagd aan zendereigenaar Novec of de zendmast overeind gehouden kan worden, zodat de AM wat langer kan blijven bestaan, zo legt Rianne Dekker uit.

De petitie kun je hier tekenen!

Het gesprek met Rianne Dekker kun je hier terugluisteren.

Beeld: FreeImages.com

« Terug