Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Chris Tomlin Amazing Grace (My Chains Are Gone)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Chris Tomlin Amazing Grace (My Chains Are Gone)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Chris Tomlin Amazing Grace (My Chains Are Gone)
Luister

Als je zoon of dochter niet meer gelooft in God

kruisdonderdag 15 juni 2017 18:25

Wat moet je als ouders doen als je zoon of dochter haar geloof lijkt kwijt te raken? Hij of zij kan wel niks merken van het geloof. Hoe moet je dit aanpakken? Duurt Vonck, directeur van Stichting Agapè, beantwoordt elke donderdag geloofsvragen in De Dag Van Vandaag. Zijn advies hiervoor: maak de stap in je hoofd en in je hart om je zoon of dochter terug te geven aan God.

Volgens Duurt Vonck wordt er vaak vanuit de angst gereageerd dat zoon of dochter gewoon mee moet naar de kerk tot zijn of haar achttiende. Juist als ouder is het belangrijk om een moeilijke stap te maken ,namelijk de stap om je zoon of dochter los te laten en terug te geven aan God. "Hij of zij is me toevertrouwd, ik ben hem of haar zo goed mogelijk voorgegaan met al mijn fouten. Ik heb het niet in mijn macht en ik belijd en spreek uit dat U mijn dochter of zoon ten diepste kan geven wat hij of zij nodig heeft: namelijk dat U dat bent."

Mag je zoon of dohter het dan allemaal zelf weten hoe ze het doet? Daar gelooft Duurt Vonck niet in. Ook als iemand wel meeloopt en meedoet in de kerk, zegt dat niet automatisch dat hij of zij beter bezig is of een groter geloof heeft dan iemand die zich er tegen verzet. Duurt Vonck raadt aan om je hart te laten spreken hierin. "Dit is mijn verlangen voor jou, ik geloof dat jij een kind van God bent. Ik kan jou niet laten geloven, ik kan je niet dwingen. Ik kan er wel voor zorgen dat je zoveel mogelijk over Hem hoort, dat je de mogelijkheid hebt om met Hem in contact te komen."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari