Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Casting Crowns Awaken Me
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Casting Crowns Awaken Me
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Casting Crowns Awaken Me
Luister

"Er is een weg tussen strikt orthodox en vrijzinnig"

Reinier Sonnevelddinsdag 20 juni 2017 13:30

Er is derde weg tussen strikt orthodox en vrijzinnig geloven. Dat is wat Reinier Sonneveld opviel tijdens de afgelopen 7keer7-tour van het online platform Lazarus, waar nieuwe woorden gezocht worden voor het geloof. Dinsdag werd in Hilversum de slotavond gehouden waar de balans werd opgemaakt. Over thema's als evolutie en hel kun je op een niet-strikt-orthodoxe en niet-vrijzinnige manier denken.

Sonneveld: "Als het gaat om de evolutietheorie zeggen strikt orthodoxe christenen: als je daarin meegaat, dan verlies je de hele Bijbel. Vrijzinnigen stellen: de hele Bijbel is toch een sprookje, het maakt toch niet uit. Op dit thema is het mogelijk om te geloven in de opstanding van Jezus én tegelijkertijd te zeggen: Genesis 1 moet je symbolisch lezen."

Een spreker tijdens de 7keer7-tour stelde de hel voor als een plek waar niet mensen naar toe gaan, maar dat de hel een afvoerputje is van slechte daden en dat alle slechte herinneringen daar in verdwijnen. Tegelijkertijd kwamen bij de sprekers op de 7keer-tour twee woorden steeds weer terug: 'Jezus' en 'liefde'.

De beweging Lazarus komt binnenkort met een boek 'Herontdek je geloof'. Ook komt er een cursus over nieuwe manieren om te geloven voor als je niet strikt-orthodox gelooft, maar ook niet vrijzinnig bent. Ook publiceert Lazarus dagelijks nieuwe artikelen op hun website. Het is nog niet bekend of er een vervolg komt op de tour.

Het gesprek met Reinier Sonneveld kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari