Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Rachael Lampa Turn Your Eyes Upon Jesus
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Rachael Lampa Turn Your Eyes Upon Jesus
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Rachael Lampa Turn Your Eyes Upon Jesus
Luister

Annemieke Koelewijn liet haar bagage bij God achter

annemieke koelewijndonderdag 22 juni 2017 11:55

Annemieke Koelwijn heeft een bewogen leven achter de rug. Zeven weken nadat har vader onverwacht overlijdt, hoort ze dat haar man Pieter Jan niet lang meer te leven heeft. Tweeënhalf jaar later overlijdt ook hij. Intussen werkt Annemieke hard door met maken van CD's. Ook ontmoet ze haar tweede man Klaas, met wie ze uiteindelijk trouwt.

Ook Annemieke krijgt te maken met vreemde lichamelijke krachten. Ze blijkt een burn-out te hebben. Vorige week ging ze op reis naar Zweden waar ze haar bagage definitief bij God mocht laten. Donderdag was Annemieke Koelewijn te gast in Bij Jorieke. 

Al op jonge leeftijd kreeg de Pieter Jan, toen nog de vriend van Annemieke, te horen dat hij kanker had. De boodschap was helder: als je niks doet en de kuur slaat niet aan, dan ben je er over zes weken niet meer. Annemieke: "Ik was toen 17 jaar, mijn vriend was doodziek en ik zou met hem geen kinderen meer krijgen. Ik kreeg die keer zoveel kracht. Ik had een kinderlijk geloof dat hij beter zou worden en dat ik hem hem zou trouwen."

Vluchtgedrag

Pieter Jan ontving genezing, maar werd later opnieuw ziek en overleed. Annemieke was 38 jaar toen ze weduwe werd. Net zoals na het overlijden van haar vader, maakte ze ook nu weer een nieuwe CD. "Eigenlijk was het vluchtgedrag, een soort overlevingsmechanisme", zo vertelt ze op Groot Nieuws Radio. "Op zijn sterfbed zei Pieter Jan: Miek, doorgaan met zingen. Ik dacht dus: dat ga ik doen."

Hoe was het voor je om alleen te zijn? "Afschuwelijk. Ik ging meer werken, dat is eigenlijk ook weer vluchten. Op zondag als je bij familie kwam, was het gezellig met de zussen en kinderen. Als iedereen dan naar huis ging, kwam ik alleen thuis. Dat vond ik zo vreselijk. Ik had ook depressieve vlagen, omdat die beerput nog niet los was gekomen."

Klaas

Drie jaar na het overlijden van Pieter-Jan hertrouwt Annemieke met Klaas. "Pieter Jan heeft op zijn sterfbed gezegd: Miek, ik hoop echt dat je weer een man krijgt. Hij had er ook al eentje voor me uitgezocht en daarvoor gebeden." Een week na het huwelijk werd Annemieke heel moe en kreeg ze vage klachten. "Mijn onderbewuste zei toen misschien dat het tijd is dat de beerput open gaat. In het begin sliep ik de hele dag en was ik moe, mijn lichaam deed pijn. Ik heb in die periode goede coaching gehad en kwamen er dingen in nachtmerries uit."

Annemieke: "Alles wat er nog in me zat, kwam er langzaam uit. Ik merkte dat ik niet vrij was. Ik had geen levenslust, eigenlijk niks. Ik heb twee jaar niet kunnen zingen. Dat was toen ik wat opknapte wel moeilijk. Ik haalde daar namelijk veel bevestiging uit. Als ik dan zong, kreeg ik waardering."

Het gesprek is niet meer beschikbaar om terug te luisteren.

« Terug

Deel via