Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Meredith Andrews You Invite Me In
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Mens & Missie - Maurits Reijnoudt

Nu speelt

Meredith Andrews You Invite Me In
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Meredith Andrews You Invite Me In
Luister

"Door profetie wil God zijn liefde laten zien"

heilige geestvrijdag 23 juni 2017 08:30

Dit weekend wordt in Rotterdam de profetische conferentie Arrowhead gehouden. Een van de sprekers is Bram Flippo. Profetie gaat volgens hem over het luisteren naar wat God persoonlijk tot jou wil zeggen. "Het gaat over het feit dat God zijn liede aan jou wil laten zien, dat Jezus zich toont als iemand die een relatie met je wil hebben", vertelt hij vrijdag in De Nieuwe Morgen.

In 1 Korintiërs 14 wordt het al beschreven: "Jaag de liefde na en streef naar de gaven van de Geest, vooral naar die van profetie." Volgens Bram Flippo maak je met profetie hartscontact met Jezus. "Jezus wil zijn hart aan jou laten zien en Hij wil dat we ons hart voor Hem openen", zo vertelt hij op Groot Nieuws Radio. "De kern van ieder profetisch woord is: Ik hou van je. Als je dat terughoort, is het redelijk betrouwbaar."

Gezegend

Op Pinksterconferentie Opwekking heeft hij samen met 3000 jongeren geprofeteerd. "Een heel aantal hebben daarna hun getuigenis gegeven. Bij sommige was het voor het eerst dat ze iemand aankeken en voelden dat God iets tegen hen zei voor de ander." Zulke profetische woorden kunnen volgens Bram Flippo iets zijn wat ze net nodig hadden of dat ze daardoor gezegend worden.

Hoe komt het dan weinig christenen zich hier mee bezig houden? Volgens Bram Flippo komt dat doordat profetie ook erg fout kan gaan. "Dat men zegt: 'Zo zegt de Heere Heere, en dan de gekste dingen beweren. De wijsheid of geestelijk inzicht ontbreekt dan om het te toetsen. Daar zijn ernstige problemen uit voortgekomen."

Spannend gebied

"Je gaat een spannend gebied binnen met profetie", zegt Bram Flippo. "Dat heeft te maken met het leven door de Geest. Dat is niet leven volgens de regels van de wet, de traditie en zo hoort het en zo moet het, maar veel meer luisteren: wat zegt God tegen mij in deze situatie? Dat is spannend en daar kun je fouten in maken. En je moet vertrouwen dat als je je Vader vraagt om een brood, dat Hij je geen steen zal geven."

Bram Flippo gelooft dat als je je uitstrekt naar profetie, als je je er voor opent, dat je zal merken dat je zijn stem zal horen. Ook kan het helpen om te praten met mensen die bekend zijn met profetie. Wellicht kunnen ze je helpen en begeleiden als het nieuw voor je is.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: FreeImages.com

« Terug

Deel via