Nu op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Talitha Nawijn: Kritiek op Opwekkingsliederen raakt me

talithavrijdag 23 juni 2017 14:55

Begin deze maand nam Talitha Nawijn afscheid van de Opwekking Band. Vaak roepen liederen van Opwekking kritiek en stereotypen op. Dat raakt haar, zo vertelde Talitha vrijdagmiddag in Backstage. "Het Opwekkingslied is eigenlijk een term die de lading niet dekt. In Opwekking staan liedjes van overal vandaan die weer vertaald zijn."

"Het raakt me als mensen zeggen: een Opwekkingslied is twintig keer herhalen en veel halleluja. Dat vind ik te kort door de bocht. Soms is dat zo, maar je kunt ook van alles zeggen over psalmen en gezangen", aldus Talitha op Groot Nieuws Radio.

Afscheid

Talitha Nawijn nam afscheid van de Opwekking band om plaats te maken voor dingen in haar eigen leven, maar ook plaats te maken voor andere mensen in de Opwekking band, vertelt ze in Backstage. "Het is goed zo." In totaal maakte Talitha negen jaar deel uit van de Opwekking Band.

"Er zijn die je enorm gaat missen: het samenwerken met een toffe band. Het hele concept is prachtig: met een tent barstensvol enthousiaste mensen samen God aanbidden. Dat je daar leiding aan mag geven, dat is geweldig. Dat ga ik echt wel missen."

Het hele gesprek met Talitha Nawijn kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari