Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Oratorium 'David, De Man Naar Gods Hart'

Oratorium 'David, De Man Naar Gods Hart' 17:00

David is een van de bekendste componisten die we uit de Bijbel kennen, zijn Psalmteksten worden door veel kerken wekelijks gezongen. Maar ook zijn leven zelf is voor velen nog dagelijks tot inspiratie. We kennen natuurlijk het wonderlijke verhaal van een herdersjongen die door God als koning werd gekozen, de kleine jongen die een reus met één kiezelsteentje doodde, op de vlucht moest voor de zittende koning, zijn struikelmomenten had en uiteindelijk toch ook 'De man naar Gods hart' wordt genoemd.

Begin deze eeuw schreven Andre van Vliet en Henriëtte Maaijen dit oratorium, dat op het album overigens ‘themaconcert’ wordt genoemd, mogelijk omdat er naast het grotendeels eigen werk ook gebruik gemaakt wordt van een aantal traditionals en psalmen. Oorspronkelijk was ‘David’ geschreven voor het 20-jarig bestaan van Jongerenkoor Deum Fidentes, maar werd in 2012 alsnog op CD gezet bij het afscheidsconcert van André van Vliet als dirigent.

Voor die gelegenheid was er een mooi gelegenheidsorkest samengesteld met Jan Lenselink (vleugel), Mark Wester (slagwerk), Sylvia Maessen (contrabas), Arjan & Edith Post (trompet), Anja van der Maten (hobo), Kees Alers (fluit), Natasja van Doesburg (viool) en Kees de Bruin (synthesizer). De solopartijen kwamen voor rekening van Marjo van Someren (sopraan), Folkert Vreeken (tenor) en Bart Oenema (bariton). Deum Fidentes werd twee jaar later als koor ook opgeheven. Met 'David' wordt bovendien onze serie 'grote werken in Wens' afgesloten.

Bestel deze CD

« Terug

Deel via