Nu op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Elly & Rikkert Jezus Is De Goede Herder
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Elly & Rikkert Jezus Is De Goede Herder
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Elly & Rikkert Jezus Is De Goede Herder
Luister

"Mensen hebben meer kennis van religie nodig"

destaatvangoddinsdag 27 juni 2017 08:30

Hoe westers is het boeddhisme dat wij kennen? En staan onze hersenen ons toe om te geloven wat we willen? Die onderzoeken van wetenschappers staan centraal op de conferentie 'De Staat van God' die dinsdag gehouden wordt in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Veel van die onderzoeken bereiken nooit 'de gewone man', terwijl hij dat wel zou moeten weten.

Suzan Doodeman en Johannes van den Akker (van o.a. het Kleiklooster) zijn de organisatoren van deze avond. Doodeman legt op Groot Nieuws Radio uit waarom 'De Staat van God' wordt gehouden. "Wat we graag willen is dat mensen meer kennis krijgen van religie. We zijn zelf theoloog en religiewetenschapper. Vanuit ons werk zagen we dat er veel goed onderzoek wordt gedaan naar religie. Intussen bereikt dat niet de gewone mens, die wel elke dag nieuws hoort over religie, maar niet echt goed geïnformeerd is."

Doodeman ziet soms bij anderen dat de zin om kennis op te doen over religie ontbreekt, onder andere bij talkshows. "Dat als je bij iemand aan tafel zit die wel gelovig is, dat je dan niet allerlei aannames doet, maar vraagt: hoe is het, hoe zie je dat dan? Onze hoop is dat mensen op zo'n avond verleid worden om meer kennis tot zich te nemen."

'De Staat van God' wordt gepresenteerd door Michael Schaap, bekend van de Hokjesman. Er is nog plek in de Stadsschouwburg.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari