Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

René Peters (CDA): Ik sta te popelen tot er een nieuw kabinet is

René Peters (CDA)woensdag 28 juni 2017 07:30

Bij de Tweede Kamerverkiezingen werd René Peters, de nummer 3 van het CDA, gekozen tot volksvertegenwoordiger. Tijdens de campagne hoorde je op Groot Nieuws Radio zijn radiodagboeken. Inmiddels zet hij zich onder andere in voor armoedebestrijding, vertelt hij woensdag in De Nieuwe Morgen. "Ik sta wel te popelen tot er een nieuw kabinet is", aldus Peters.

In totaal zijn er 58 nieuwe Kamerleden bijgekomen, maar wat kunnen zij doen in de tijd tot er een nieuw kabinet is? René Peters: "Een aantal dingen zijn controversieel verklaard, daar spreken we in principe niet over. Maar er is genoe te doen, wat mij betreft komt er liever vandaag dan morgen een nieuw kabinet. In de tussentijd is het niet zo dat je op je handen gaat zitten. Er is veel te doen, je moet je inlezen, inwerken, werkbezoeken afleggen en eerst heel goed snappen hoe dingen gaan voordat je meteen van alles roept."

Woensdag neemt Peters deel aan een algemeen overleg over armoede een schulden, een thema waar hij zich komende vier jaar voor gaat inzetten. "Vorige week was er ook een overleg, toen bleek dat we het best met elkaar eens zijn dat we vanuit Den Haag mensen niet voldoende helpen. We drukken ze zelfs een beetje extra in de put door sommige maatregelen die we nemen." Door moties aan te nemen, kan Peters samen met zijn collega's zorgen dat het anders wordt.

René Peters verwacht en hoopt dat de formatiepoging die nu gedaan wordt, met VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, tot een goed resultaat zal leiden.  "Dat hoop en verwacht ik, want het is het laatste plan om een meerderheidskabinet te organiseren."

Het gesprek met Tweede Kamerlid René Peters (CDA) kun je hier terugluisteren.

Beeld: CDA

« Terug

Deel via