Nu op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Julie Miller & Buddy Miller Jesus In Your Eyes
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Julie Miller & Buddy Miller Jesus In Your Eyes
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Julie Miller & Buddy Miller Jesus In Your Eyes
Luister

HHK-dominee: Badkleding is behoorlijk bloot

beachdonderdag 29 juni 2017 07:55

Badkleding is behoorlijk bloot en vraagt behoorlijk veel aandacht, bewust of onbewust voor het lichaam van een vrouw. Dat stelt dominee Rinie van Reenen, predikant van de Hersteld hervormde Gemeente Oldebroek-'t Harde donderdag op Groot Nieuws Radio. Volgens hem heeft God ons na de zondeval kleding gegeven om ons mee te bedekken. "Dat zie ik niet terug bij de meeste badkleding."

In een artikel op Puntuit.nl ging hij in op de vraag: Mag je als christelijk meisje een bikini dragen? Volgens Van Reenen is het het goed om te blijven nadenken over de vraag: zijn dingen die zo geworden zijn, die in de mode raken, zijn het ook goede dingen? "Ik denk dat het goed is om soms bepaalde genoegens te ontzeggen als je denkt dat je er geen goed aan doet", vertelt hij in De Nieuwe Morgen.

Zelf vindt Van Reenen het strand "geweldig", maar gaat hij er in de zomer niet naar toe. Al toen hij zelf jong was, voelde hij de verleiding. "Ik merk dat ook bij jongeren, ook als ze in eerste instantie vaak suggereren dat ze er geen last van hebben. Als je doorpraat, zie je dat veel jongens en mannen aangetrokken worden door een decolleté of door strakke kleding." Mannen kunnen volgens Van Reenen continu de indruk krijgen dat je op een seksuele wijze naar vrouwen moet kijken.

Een alternatief voor de bikini zou een badpak zijn voor vrouwen die last hebben van UV-straling, dat is kleding die meer bedekt. 

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Pexels

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari