Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Mark Brandwijk, Martin Mans, Lydia van Mourik & Anja van der Maten - Inspirations

Mark Brandwijk, Martin Mans, Lydia van Mourik & Anja van der Maten - Inspirations 17:00

'Een CD met instrumentale bewerkingen van psalmen, geestelijke liederen en hymns waarin naar voren komt hoe ze mij inspireren, met als doel ánderen te inspireren.' Met die opdracht in het achterhoofd, dook pianist Mark Brandwijk de psalmen en diverse liedbundels in om voor piano, orgel, fluit en hobo nieuwe arrangementen te schrijven. Het resultaat is een toegankelijk instrumentaal album met ruim een uur muziek.

Hoewel Mark hoofdverantwoordelijke is voor de arrangementen, trekt hij op geen enkele manier de exclusiviteit naar zich toe. De (hoofd)rolverdeling is mooi verdeeld tussen de vier muzikanten, waardoor zij samen een mooie sound creëren, waarin men om beurten ook de kans krijgt om te excelleren.

In het totaalgeluid is er ruimte voor verstilling (Waterstromen Wil Ik Gieten), maar ook voor een volle sound, waarin je in je hoofd zelfs meer instrumenten denkt te horen dan er daadwerkelijk zijn (Liefde Was Het). Een album vol herkenbare melodieën, maar vaak op een manier dat ze toch weer nieuw voelen.

« Terug

Deel via