Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Mens & Missie - Maurits Reijnoudt

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Kerken bundelen krachten in Arnhemse Gelredome

Gelredome-ik-hou-van-arnhem-1024x768maandag 03 juli 2017 08:30

Meer dan 3000 Arnhemmers kwamen gisteren bij elkaar in het Gelredome. Niet voor een voetbalwedstrijd, maar om een gezamenlijke kerkdienst te houden. Tijdens deze kerkdienst – getiteld: feest van het licht – werd er in eenheid gekeken naar lichtpunten in de stad. Met die lichtpuntjes zit het volgens organisator Arrien Sietsma al best wel goed in Arnhem.

Sietsma: "We lieten tijdens de dienst de lichtpuntjes zien in Arnhem – en dat zijn er nog best veel. We zijn als kerken actief als voedselbank, met stichting Present, we doen veel voor daklozen en vluchtelingen."

Een ander belangrijk aspect is ‘eenheid’. Want de organisatie slaagt erin om veel kerken hun eigen viering op te laten zeggen, om samen te komen in het Gelredome. "De eenheid onder Arnhemse kerken neemt toe! Twee jaar terug hielden we een viering in de Rijnhal en daar deden acht kerken aan mee. Nu zijn er een heel aantal kerken bij gekomen."

Met die lichtpuntjes zit het volgens organisator Arrien Sietsma al best wel goed in Arnhem. “We lieten tijdens de dienst de lichtpuntjes zien in Arnhem – en dat zijn er nog best veel. We zijn als kerken actief als voedselbank, met stichting Present, we doen veel voor daklozen en vluchtelingen.”

Een ander belangrijk aspect is ‘eenheid’. Want de organisatie slaagt erin om veel kerken hun eigen viering op te laten zeggen, om samen te komen in het Gelredome. “De eenheid onder Arnhemse kerken neemt toe! Twee jaar terug hielden we een viering in de Rijnhal en daar deden acht kerken aan mee. Nu zijn er een heel aantal kerken bij gekomen.”

Het gesprek met Arrien Sietsma kun je hier terugluisteren.

Foto: ikhouvanarnhem.nl

« Terug

Deel via