Nu op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Mannenkoor Harpe Davids Genemuiden Vrede Voor Jeruzalem / Psalm 72 & 122
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Mannenkoor Harpe Davids Genemuiden Vrede Voor Jeruzalem / Psalm 72 & 122
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Mannenkoor Harpe Davids Genemuiden Vrede Voor Jeruzalem / Psalm 72 & 122
Luister

Tjitske Volkerink: Door aanraking kunnen ontspannen

tjitskevolkerinkmaandag 03 juli 2017 11:55

Als je wil ontspannen, wordt je al snel meegenomen naar een welnesscentrum. Dat is niet voor niks, stelt Tjitske Volkerink maandagochtend in Bij Jorieke. "God heeft ons lichaam zo gemaakt dat je juist door de aanraking kan ontspannen." In haar Christelijk Spiritueel Centrum in Hilversum masseert ze daarom ook mensen. "Voor ons is dat vaak luxe, maar eigenlijk is het een eerste levensbehoefte."

Tjitske Volkerink was de verrassingsgast in Bij Jorieke. Eerder presenteerde ze programma's voor Groot Nieuws Radio. Nu maakt ze op Radio 5 voor de EO het programma De Muzikale Fruitmand. Daarnaast heeft ze har eigen Christelijk Spiritueel Centrum, waar ze naast massages ook stiltewandelingen en meditatiecursussen geeft.

"Massage is een perfecte manier om te ontspannen", vertelt Tjitske. "Je hebt iemand anders nodig om je autonome zenuwstelsel om te laten ontspannen. Daarom leggen we ook vaak een hand of een arm om iemands schouders al hij of zij verdrietig is. Dat is niet alleen een aanraking van empathie, van meeleven. Fysiek maakt het ook verschil."

Als Tjitske iemand masseert, bidt ze ook voor hem of haar. Niet altijd hardop, dat kan ook zachtjes. "Je bent met olie bezig. In sommige kerken worden mensen gezalfd. Ik ben een half uur of een uur bezig met masseren en aanraken. Ik stel mezelf op als een middel van God, op een bescheiden plek. Ik ben het middel, God kan er doorheen werken. God kent de persoon die hier ligt."

Tijdens de massage wordt niet gepraat. "Stilte, want dan kun je ontvangen", vertelt Tjitske. "Anders moeten mensen socializen, dan moet je nadenken. Je moet juist voelen! Tot ontspanning komen. Dat is zo helend!"

Het gesprek is niet meer beschikbaar om terug te luisteren.

Beeld: Facebookpagina Tjitske Volkerink

« Terug

Deel via