Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Christian Verwoerd & Erika de With Zoals Het Was
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Christian Verwoerd & Erika de With Zoals Het Was
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Christian Verwoerd & Erika de With Zoals Het Was
Luister

Benut de kracht van moderne media

wilkinvdkampmaandag 03 juli 2017 07:55

Christelijke video’s zijn in opmars. Steeds meer kerken of evangelisten maken hier gebruik van en het heeft impact op veel levens. Wilkin van de Kamp, voorganger en oprichter van Vrij Zijn maakt deze video’s ook – en heeft hier best veel succes mee. Vorige week won hij twee bronzen Crown-awards voor beste kerkclip.

Hij mocht deze prijs op komen halen op een internationaal christelijk filmfestival in Jeruzalem. Hij vertelt over de inzending van zijn video’s. "We waren onze serie ‘De Zeven Wonderen’ aan het opnemen en ik kwam iemand tegen die zei: ‘Dit concept is bijzonder, dat moet je insturen.’ Ook later zei iemand het tegen ons. Toen hebben we het gestuurd. Vervolgens kregen we bericht dat we genomineerd waren. Ook The Passion heeft daar ooit een prijs gewonnen."

"Het festival is een plek waar christelijke professionals elkaar helpen om beter te worden in het produceren van de allerbeste boodschap (het evangelie, red) die er is! Want  we moeten niet onderschatten hoeveel impact DVD’s, boeken of social media hebben. Christenen doen er goed aan om dat te beseffen, en te benutten!"

Volgens Wilkin van de Kamp geldt dat ook voor zijn eigen productie. "We hebben de grootsheid van het kruis centraal gezet in de video’s. We hebben Jezus niet ‘neergezet’ als de joodse martelaar, maar als de glorieuze overwinnaar van het kruis. We hopen dat het impact zal hebben op vele mensenlevens."

Het gesprek met Wilkin van de Kamp kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari