Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

20.000 handtekeningen voor vrijlating Ahok

ahokdinsdag 04 juli 2017 08:30

In korte tijd hebben ruim 20.000 mensen de petitie ondertekend voor de vrijlating van Ahok, de christelijke gouverneur van Jakarta. Begin mei werd hij tot twee jaar celstraf veroordeeld vanwege godslastering. Hij zou de Koran hebben beledigd. Al snel kwam de actie op gang voor zijn vrijlating. Dinsdag wordt de petitie aangeboden op de Indonesische ambassade.

Mensenrechtenorganisatie Jubilee Campaign en de ChristenUnie openden de website redahok.nl. Onder andere Tweede Kamerlid Joël Voordewind maakte zich hard voor de vrijlating van Ahok. Dat de petitie ruim 20.000 keer is ondertekend, noemt Voordewind "een breed signaal richting de Indonesische ambassade dat dit breed leeft onder christenen", zo vertelde hij dinsdag in De Nieuwe Morgen. Maar niet alleen christenen staan hierachter, ook andere partijen hebben de kamervragen van Voordewind ondertekend.

"De druk neemt toe vanuit Europa en Amerika", zo merkt Voordewind op. Volgens hem hebben meerdere landen actie ondernomen door de Indonesische ambassade te banderen. Voordewind stelt dat door handel de druk opgevoerd kan worden op de president van Indonesië, die Ahok kan vrijlaten.

Het gesprek met Joël Voordewind kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via