Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Twintig inzichten als handbagage voor de christen

luggagewoensdag 05 juli 2017 11:55

Wie Jezus gaat volgen, wordt een reiziger: samen met Hem op weg naar het koninkrijk. Wat neem je dan mee om onderweg bij de hand te houden? Rob van Houwelingen, hoogleraar Nieuwe Testament aan de Theologische Universiteit in Kampen, reikt in zijn boek 'Handbagage voor Jezusvolgers' twintig inzichten die tot de christelijke handbagage horen.

Het gaat om teksten uit het Nieuwe Testament die in hun oorspronkelijke context gelezen worden, maar wel op een eigentijdse manier worden uitgewerkt. Het boek 'Handbagage voor Jezusvolgers' kun je bestellen op Kameel.nl.

Rob van Houwelingen: "In 2 Timoteüs wordt gesproken over de inspiratie van de Schrift. Daar staat eigenlijk 'door God geademd', gespireerd eigenlijk, met de Geest erin. God ademt, Hij leeft. Die adem van Zijn stem zit helemaal in de Bijbel. Die moeten we proberen op te vangen en te beluisteren." Dat geeft voglens Van Houwelingen ontspanning, omdat je achter de Bijbel altijd God moet zien staan.

"De Bijbel is geen eindproduct. De Bijbel zou eigenlijk transparant moeten zijn, zo denk ik wel eens, je moet zien dat de blaadjes van de Bijbel wapperen in de wind door de Geest. De Bijbel is het enige boek uit de oudheid waarvan de Schrijver nog leeft."

Het gesprek is niet meer beschikbaar om terug te luisteren.

Beeld: Pexels

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari