Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

"Laat kinderen niet wennen aan angst"

fearwoensdag 05 juli 2017 07:55

Dit najaar staat de Kinderboekenweek in het teken van griezelen. Veel scholen en ouders zijn er niet blij mee. Coen Nuijten schreef onlangs een kinderboek over geestelijke strijd. Hij vindt het thema niet geschikt voor kinderen. "Als je een kind van jongs af aan bekend maakt met angst, gaan ze er aan wennen", vertelt hij op Groot Nieuws Radio. De christelijke kinderboekenmaand komt met een tegenhanger.

Coen Nuijten denkt dat kinderen vervolgens op zoek gaan naar steeds heftigere prikkels. Het begint onschuldig met verkleden tijdens Halloween, maar het wordt steeds harder, zo stelt hij. "Het plan van God is liefde, blijdschap en vrede. Angst is het plan van Satan. Het enige dat hij wil is ons angstig en onrustig maken."

"De Bijbel leert: 'Mijn volmaakte liefde bant iedere angst uit'", citeert Coen Nuijten. "De realiteit is dat we soms te maken hebben met angsten, onzekerheden of andere gevoelens. Uiteindelijk mogen we leven vanuit de liefde van God. Hij heeft zijn leven gegeven zodat we vrij kunnen zijn van angst. Waarom gaan we het dan opzoeken?"

'Bibbers in je buik' is het thema van de christelijke kinderboekenmaand, met als motto 'je hoeft niet bang te zijn'. In zijn boek gaat Coen Nuijten een stapje verder. "Ik leer kidneren ook wat de realiteit is, dat er goed en kwaad is, dat die strijd er is. En ook als die angst en onzekerheid komt, hoe ga je er dan mee om?" In het boek 'De macht van de witte leeuw' beschrijft Coen 'superpijlen' van God die afgeschoten kunnen worden naar de vijand. Het boek kun je bestellen op Kameel.nl.

Het gesprek met Coen Nuijten kun je hier terugluisteren.

Beeld: Pexels

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari