Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 22:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Sharon Kips Onvoorwaardelijk
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Sharon Kips Onvoorwaardelijk
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Sharon Kips Onvoorwaardelijk
Luister

Einde aan reformatorische Wegwijsbeurs

wegwijsbeurswoensdag 05 juli 2017 13:30

De reformatorische Wegwijsbeurs gaat dit jaar niet door. Al jarenlang vallen de bezoekersaantallen tegen en werd het aantal standhouders minder, zo zegt Cees Hovius van de Erdee Media Groep. De tijd waarin grootschalige beurzen worden gehouden, is volgens hem voorbij. De Erdee Media Groep gaat verder met het organiseren van kleinschalige evenementen, zoals de RD-mannendag.

Het zou dit jaar de drieentwintigste keer zijn dat de Wegwijsbeurs gehouden zou worden. Begin dit jaar maakte de Erdee Media Groep door te willen gaan met een nieuw concept, om de negatieve trend te kantelen. "Dat leek aanvankelijk goed te gaan, maar in de praktijk viel het tegen", vertelt Hovius op Groot Nieuws Radio. De inschatting werd gemaakt dat er onvoldoende standhouders zouden zijn om in oktober een goede beurs te kunnen neerzetten.

"We hoorden van standhouders dat zij de investeringen er niet meer uit kregen", aldus Hovius. De afgelopen jaren had Wegwijs te maken met een terugkeerfactor van 50 procent: de helft van de standhouders kwam niet meer terug. "Dat betekent dat er veel moeite gedaan moest worden om nieuwe standhouders te werven."

Het besluit om Wegwijs te annuleren werd met gemengde gevoelens genomen. "Er zit veel energie en moeite in. Dan ervaar je dat als een vorm van teleurstelling dat er aan deze grootschalige vorm een einde komt." Op kleine schaal gaat de Erdee Media Groep door. Zo werd eerder al een Terdege-vrouwendag, een RD-mannendag en een Banier-dag gehouden.

De andere grote beurs 'Naar Buiten' van de Erdee Media Groep gaat dit jaar nog wel door. "Maar ook daar zien we dat het moeite kost om standhouders voor te werven", zegt Hovius.

Het gesprek met Cees Hovius kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Gezinsbeurs Wegwijs

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > juli