Nu op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Julie Miller & Buddy Miller Jesus In Your Eyes
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Julie Miller & Buddy Miller Jesus In Your Eyes
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Julie Miller & Buddy Miller Jesus In Your Eyes
Luister

'Recht door Zee' is thema Week van Gebed 2018

recht door zeedonderdag 06 juli 2017 13:30

Het duurt nog even, maar het thema van de Week van Gebed voor januari 2018 is al bekend: 'Recht door zee'. Jaarlijks wordt er in de volle breedte van de kerk meegedaan aan deze week. Het thema is dit jaar voorbereid door kerken uit het Caribisch gebied met het oog op de afschaffing van de slavernij, zo legt Jonathan Zeijl van MissieNederland donderdagmiddag uit in Sandwich op Groot Nieuws Radio.

Het danklied van Mirjam en Mozes uit het bijbelboek Exodus gaat een belangrijke rol spelen in de Week van Gebed, vertelt Zeijl. Het volk Israël werd door God bevrijd uit Egypte, uit de slavernij. Ook christenen uit het Caribisch gebied zien in de afschaffing van de slavernij de machtige hand van God.

De Week van Gebed staat ook in het teken van eenheid tussen kerken. MissieNederland ziet een groeiende samenwerking tussen lokale kerken. "Op sommige plekken wordt met achttien verschillende denominaties gebeden, zoals in Delft", vertelt Jonathan Zeijl.

De rol van MissieNederland is faciliterend: er worden Powerpointpresentaties, liedsuggesties en actuele gebedspunten aangeleverd. Daarbij is er ruimte voor verschillende gebedsvormen en tradities, zodat christenen elkaar kunnen vinden. Ook de Raad van Kerken is betrokken bij de organisatie van de Week van Gebed.

Op zondag 21 januari gaat de Week van Gebed van start met een dienst die ook wordt uitgezonden bij de EO. Door de week heen zijn er op allerlei plekken in het land bijeenkomsten waar mensen samen komen om te bidden.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari