Nu op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Opwekking Band met Talitha Nawijn 731 Halleluja Adonai
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Opwekking Band met Talitha Nawijn 731 Halleluja Adonai
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Opwekking Band met Talitha Nawijn 731 Halleluja Adonai
Luister

Programma New Wine Zomerconferentie bekend

newwinevrijdag 07 juli 2017 08:30

De New Wine Zomerconferentie gaat dit jaar terug naar de basis met het thema 'God in ons midden'. "Jezus verkondigd het koninkrijk met tekenen en wonderen. Wij geloven dat het op dit moment ook kan en dat het onze opdracht is om het koninkrijk te verkondigen, niet alleen met het woord, maar ook met tekenen en wonderen", vertelt conferentiemanager Cock van der Brugge vrijdag op Groot Nieuws Radio.

"Dat kan alleen als God daarbij is", benadrukt Van der Brugge. "Wij kunnen niet genezen, alleen God kan genezen. Dat kan alleen door de kracht van de Heilige Geest, als we volledig beseffen dat God in ons midden is."

Deze week werd het programma van de New Wine Zomerconferentie bekendgemaakt. De ochtendvieringen worden geleid door Derek Morphew. Hij benadrukt vooral het belang van de plaatselijke kerken, dat het plekken mogen zijn vol van de Heilige Geest. "Het koninkrijk van God verkondigen kun je niet doen door binnen te blijven zitten, fysiek of mentaal. We moeten er op uit", zegt Van der Brugge. In de avondvieringen gaat het over specifiekere thema's met sprekers als Menno Helmus en Wilkin van de Kamp.

Bij de seminars kan onder andere doorgepraat worden met Wilkin van de Kamp over genezing. Ook is er een seminar over 'God stem verstaan met kids'.

In totaal hebben al vijfduizend kampeerders zich aangemeld voor de New Wine Zomerconferentie. "Er is nog plek", weet Cock van der Brugge. "Er kunnen nog wel een paar tentjes bij. En mensen kunnen een dagje of twee dagen komen." De conferentie wordt gehouden op het evenemententerrein bij Walibi in Biddinghuizen.

Cock van der Brugge hoopt dat bezoekers mogen weten dat ze een geliefd kind van God zijn en dat ze weten dat God hen ziet. "Er komen christenen die al dertig of vijftig jaar in de kerk zitten en ineens zeggen: ik weet dat God mij ziet, ik ben een geliefd kind van God. Dat is voor mij het fundament om ook andere dingen te kunnen oppakken, zoals profetie en sociale gerechtigheid."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Instagram New Wine

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > juli