Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Oude Engelse liederen op kerstalbum Joke Buis

Joke Buisvrijdag 07 juli 2017 15:00

Een kerstalbum opnemen terwijl het zomer is. Joke Buis heeft er helemaal geen moeite mee! "Ik draai regelmatig door het jaar heen kerstalbums, zoals 'Joy' van Steven Curtis Chapman", vertelt ze vrijdagmiddag in Backstage. Binnenkort komt Joke Buis met een eigen kerstalbum, waar oude Engelse kerstliederen op komen die niet eerder vertaald.

"Want ik vind als je een kerstalbum uitbrengt, dan moet er wel een bepaalde urgentie zijn", vertelt Joke Buis op Groot Nieuws Radio. Ze wilde niet de honderdduizendste versie van bekende kerstliederen maken. "Dat kan heel mooi zijn, maar het moet een bepaalde noodzaak hebben."

Joke Buis vindt het een gemiste kans dat veel Engelse liederen nog geen Nederlandse vertaling hebben. "Ik denk dat het mooi is om zulke liederen in je moedertaal te kunnen zingen. Dat biedt kansen voor de kerk om makkelijker dit soorten liederen op de lijst te zetten voor de dienst." Matthijn Buwalda en Harold ten Cate hebben zich ontfermd over onder andere vertalingen van 'What Child Is This' en 'Go Tell It On The Mountains'. We hoeven geen platte vertalingen te verwachten, verzekert Joke Buis ons. "Het worden altijd vrije vertalingen."

Bekende Nederlandse liederen hebben een opfrisbeurt gekregen. Zo verandert 'Nu Zijt Wellekome' in 'U Bent Meer Dan Welkom' om het lied toegankelijker te maken. Ook het lied 'Op U Mijn Heiland Blijf Ik Hopen' uit de bundel van Johannes de Heer komt op het album te staan.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Op Pinksterconferentie Opwekking zong Joke Buis in onze studio al het lied 'Laat Iedereen Het Horen'. Bekijk en luister hier!

Beeld: Facebookpagina Joke Buis

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari