Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Matt Hammitt Tears
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Matt Hammitt Tears
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Matt Hammitt Tears
Luister

Urker Mans Formatie - Morgen

Urker Mans Formatie - Morgen 17:00

De komende tijd staat de agenda van Martin Mans goed vol. Is hij niet onderweg voor de 'Tour De Mans' of de 'Orgel Anders In De Zomer'-orgelconcertreeks, dan is hij wel op het podium te vinden met de mannen van de Urker Mans Formatie. Twaalf man sterk (3 eerste tenor, 3 tweede tenor, 3 bariton, 3 bas), gekleed in traditioneel Urker klederdracht en vooral stralend van vreugde!

Die zangvreugde hoor je ook op het nieuwe album 'Morgen', dat een brede variatie aan liederen biedt. Hymnes, Johannes de Heer, oude Opwekking, traditionals, zelfs een enkele psalm, filmlied, klassiek stuk en populair lied. 

Waar koren van Urk doorgaans het geuzenstempel 'voluit, volume standje 10' dragen, zoekt dit twaalftal ook regelmatig de verstilling. Dat wordt versterkt doordat veel van de mannen een solo of duet voor hun rekening nemen (toegegeven... de een is daarbij iets overtuigender dan de ander).

De wisselwerking met het koor zorgt wel voor een stuk verfrissing die de aandacht van de luisteraar erbij houdt. Op het album worden de mannen begeleidt door organist Hendrik van Veen en pianist Mark Brandwijk.

« Terug

Deel via