Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Gerald Troost De Clown
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Gerald Troost De Clown
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Gerald Troost De Clown
Luister

DoorBrekers voor mensen binnen en buiten de kerk

DoorBrekersdinsdag 11 juli 2017 08:30

Naast Barneveld, Amersfoort, Zwolle en Zeeland start christengemeente DoorBrekers in september een nieuwe locatie in de regio Drechtsteden, midden op de Biblebelt. "Ongetwijfeld hebben ze daar veel kerken, maar dat neemt niet weg dat er voldoende ruimte is voor een nieuwe kerk", zegt oprichter en pastor Peter Paauwe dinsdagochtend op Groot Nieuws Radio. DoorBrekers wil een gemeente zijn voor mensen binnen én buiten de kerk.

Paauwe noemt de gelijkenis van de verloren zonen. "De ene zoon is verloren, die leeft een leven van wetteloosheid buiten het huis van de Vader. Maar er is ook een andere zoon die dichtbij de Vader leeft, maar wel buiten het huis van de Vader bleef." Waarom is niet gekozen voor een locatie waar minder kerken zijn? Paauwe: "In ieder gebied, of het nu de Biblebelt is of daarbuiten: mensen hebben Jezus nodig. En we zijn een kerk voor alle mensen. Ik ben zelf opgegroeid in een Biblebelt-kerk, maar mijn leven is zo drastisch veranderd door een nieuwe gemeente die indertijd gesticht is, dat ik dat heel veel mensen gun."

Het is de visie van DoorBrekers om in iedere provincie een gemeente te stichten. "Iedere Nederlander moet binnen een half uur in een kerk ons kunnen zijn. We hebben verschillende regio's onderzocht, maar hier ging als eerste de deur open. Daarom gaan we naar de Drechtsteden."

Paauwe benadrukt dat de komst van DoorBrekers in de regio Drechtsteden een geruststelling is voor de gevestigde kerken. "Onderzoek laat zien dat een regio waar een nieuwe kerk wordt geplant, dat alle kerken in de regio daar van profiteren. Het gemiddelde peil van alle kerken stijgt."

Op 17 september is de introductiemeeting in de nieuwe kerk van DoorBrekers.

Het gesprek met Peter Paauwe kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina DoorBrekers

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > juli